INGREDIENCE:

  • 400 g velkých bílých fazolí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 800 g soudkových rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oregana
  • 1 špetka mleté skořice
  • sůl, pepř
  • 1 hrst hladkolisté petrželky

POSTUP:

Den předem namočte fazole. Druhý den je propláchněte, zalijte vodou a hodinu vařte.
Na oleji opečte cibuli a rozdrcený česnek. Vmíchejte protlak a spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na kousky.
Přidejte cukr, oregano, skořici a 5 minut povařte. Osolte a opepřete. Vmíchejte slité fazole.
Směs přelijte do zapékací nádoby, zakapejte zbývajícím olejem a v troubě vyhřáte na 180°C pečte 45 minut.
Posypejte nasekanou petrželkou a podávejte.

GIGANTES PLAKI – ZAPEČENÉ FAZOLE