Těsto:

  • 250g celozrnné hladké mouky
  • 60g třtinového cukru
  • 120g másla
  • 1 vejce
  • šťáva z citronu

 

Krém:

  • 300g ricotty
  • 100g bílého jogurtu
  • 200ml smetany na šlehání
  • 50g třtinového cukru
  • balení želatiny v plátcích
  • hrušky

 

Hrušky:

  • 6 hrušek (nebo jablek)
  • 500ml vody
  • šťáva z citronu
  • skořice dle chuti

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odležet v lednici. Poté těstem plníme formičky na košíčky a upečeme cca 10minut na 180°C.
Na krém si připravíme hrušky, na kostičky nakrájené oloupané hrušky spolu s ostatními surovinami vložíme do hrnce.
Vaříme do změknutí a necháme vychladnout, Poté rozmixujeme-
Ze smetany ušleháme šlehačku. Želatinu připravíme dle návodu. V další misce našleháme ricottu s jogurtem a cukrem.
Poté přidáme želatinu  a rychle promícháme. přidáme připravené hrušky a nakonec lehce vmícháme  šlehačku.
Krém necháme ztuhnout v lednici  a poté jím plníme upečené košíčky a zdobíme čokoládou nebo dle vlastní fantazie.

 

KOŠÍČKY PLNĚNÉ KRÉMEM Z RICOTTY A HRUŠEK