INGREDIENCE:
- 1/2 většího květáku
- 210 ml olivového oleje
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 10 g másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 340 g sterilované kukuřice
- sůl, pepř
- 800 ml vody
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 citron
- 1 hrst pažitky
POSTUP:
Květák rozdrobte na malé kousky a na plechu vyloženém pečícím papírem pečete 10 minut v troubě na 220°C. V kuchyňském robotu rozmixujte 200 ml olivového oleje
s hladkolistou petrželí a dejte stranou. Na oleji a kousku másla orestujte dosklovata cibuli a přidejte prolisovaný česnek.
Opékejte, přisypte květák a kukuřici. Osolte, opepřete, promíchejte a zalijte vodou. Vložte bujon a vařte 10 minut.
Polévku rozmixujte a dochuťte šťávou z citronu. Ozdobte lžíci petrželového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.
KUKUŘIČNÁ POLÉVKA S PEČENÝM KVĚTÁKEM